keresés:  

Pedagógus Nap Budavári Virág Benedek díj

Pedagógus Nap alkalmából idén is köszöntötte dr. Nagy Gábor Tamás polgármester az I. kerületben egykor tevékenykedett és a ma is itt dolgozó pedagógusokat.

A kerületi pedagógusok elismerésére alapított Budavári Virág Benedek díj kitüntető címben az idei évben, a Képviselő-testület döntése alapján két kiváló pedagógus részesült. A díjat Bognár Ildikó, a Kosztolányi Dezső Gimnázium magyar nyelv és irodalom, valamint történelem szakos pedagógusa és Orsós Vendelné Zahoránszky Mária, a Budapest I. Kerületi Farkas Ferenc Zenei Alapfokú Művészeti Iskola gitártanára vehette át.
Bognár Ildikó 1962-ben diákként lépte át először az iskola kapuját és bár 2016 augusztusában nyugdíjas korúvá vált, jelenleg tovább-foglalkoztatási engedéllyel végzi tanári munkáját a gimnáziumban. Lendülete, munkaszeretete az évek folyamán sem lankadt, sőt mindig valami új módszertani megoldásban, új színdarabon vagy esetleg új szabadidős programon dolgozik. Személyiségét leginkább a kreativitás, a kedvesség és a humor jellemzi. A pedagógus pálya minden lehetséges szerepét kipróbálta, volt napközis tanár, szaktanár, osztályfőnök, munkaközösség-vezető, valamint vezetőtanári feladatokat is ellátott az egyetemi hallgatók tanítási gyakorlatai során. Olyan pedagógus, aki türelemmel „hívja elő" diákjaiból tehetségüket, aminek eredményeként sok versenyen és megmérettetésen szerepelnek tanítványai.
Orsós Vendelné Zahoránszky Mária 1994 óta tanít a zeneiskolában, sugárzó személyiségével, a gyermekek iránti mély tisztelettel nevelte növendékek generációit. Egyénre szabottan, sajátos módon foglalkozik a gyerekekkel, szeretetteljes, őszinte, lelkesítő és dicsérő tanári attitűdjével teljes mértékben sikerül megnyerni a diákjai bizalmát. Tehetséges növendékeit rendszeresen versenyekre, fesztiválokra, külföldi szereplésekre készíti fel, ahonnan sosem térnek vissza helyezés vagy szakmai méltatás nélkül. Több növendéke lett művésztanár, akik jelenleg is tanítanak és előadóesteket adnak. Intézményen belüli aktivitása is példaértékű, tanszékvezetői feladatokat is ellát. Megbízhatósága, pontossága, precizitása, és kiváló szakmai felkészültsége mellett hivatástudata és teherbírása is méltán megalapozta megbecsültségét mind a diákok, mind a szülők illetve a kollégái körében.


Gratulálunk!