keresés:  

Kedvezményes üdülési lehetőség az I. kerületi lakosok részére

Több éves hagyomány, hogy a Budavári Önkormányzat a kerület szociálisan rászoruló lakói és egyéb társadalmi csoportok, valamint a kerületi polgárok részére zamárdi üdülőjében (Zamárdi, Viola u. 9.) nyaralási lehetőséget biztosít.

Az üdülőt évről évre fejleszti az önkormányzat. Adottságait tekintve különálló 4-6 személyes faházakból és 2-6 személyes téglaépítésű épületegyüttesből áll. A tisztálkodási lehetőséget külön álló épületben férfi és női mosdóhelyiségek biztosítják. Az étkezési lehetőség több gáztűzhely és mikrohullámú-sütővel egyénileg is biztosított. Az üdülő fagyasztóládával és minden faház hűtőszekrénnyel felszerelt. Az üdülő területén belül parkolási lehetőség biztosított.
A pihenést, kikapcsolódást szolgálják a sport és játékfelszerelések, a gyermekeknek hinta, homokozó, napozó, nyugágyak, közvetlen a Balaton parton két stég. A kirándulni vágyóknak kerékpár biztosított. Az üdülőben közösségi helyiség, televízió, videomagnó, könyvkölcsönzési lehetőség is a pihenni vágyók kikapcsolódását szolgálja. Az önkormányzat minden rászoruló csoport részére programok szervezésére külön pénzügyi forrást biztosít.
A Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat Képviselő-testületének Népjóléti Bizottsága dönt a turnusbeosztásokról, térítési díjakról valamint a rászorultság feltételeiről.
A Népjóléti Bizottság 21/2017. (II. 22.) számú határozatával a kerületi célcsoportok és oktatási intézmények vonatkozásában az alábbiakról döntött.

TURNUSBEOSZTÁS ÉS TÉRÍTÉSI DÍJ TÁBLÁZAT

2017. ÉV

Célcsoportok

Időtartam

Napok száma

Térítési díj vendégéjszakák

1

Rászoruló idősek, kerületi nyugdíjasok

június 12. – június 20.

9

Szociálisan rászoruló:

4.000,-Ft

Kerületi nyugdíjas: 12.032,-Ft

2

szeptember 1.- szeptember 8.

8

3

Nagycsaládosok Egyesülete 18 év alatti nappali tagozatos tanulói

augusztus 17. – augusztus 23.

7

18. életévüket betöltött jelentkezők esetében: 400,-x 6, vagyis 2400,-Ft

4

Nagycsaládosok Egyesülete 18 év feletti nappali tagozatos tanulói

augusztus 24. – augusztus 30.

7

18. életévüket betöltött jelentkezők esetében: 400,-x 6, vagyis 2400,-Ft

5

Rászoruló kerületi családok

augusztus 9. – augusztus 15.

7

18. életévüket betöltött jelentkezők esetében: 400,-x 6, vagyis 2400,-Ft

Feltételek:

 1. Kerületi idős:

- I. kerületben állandó bejelentett lakóhellyel rendelkezik a jelentkezés benyújtása előtt

legalább 1 év időtartam szükséges

- az aki, öregségi nyugdíjban vagy rokkantsági nyugdíjban részesül,

- az a személy, akinek az egy főre jutó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének – 28.500,-Ft – három és félszeresét azaz 99.750.-Ft-ot.

Jelentkezni lehet személyesen a Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat I. sz. Idősek Klubjában (1015 Budapest, Hattyú u. 16.) 2017. május 8. és 2017. május 19. napjáig, hétfőtől csütörtökig 9-16 óra között, valamint pénteken 9-12 óra között.

Jogosultság igazolása:

 • személyazonosító igazolvány,
 • lakcímkártya,
 • jövedelemigazolás – utolsó havi nyugdíjszelvény.
 • egészségi állapotot igazoló orvosi szakvélemény
 • TAJ kártya

 1. Gyermekes családok (rászorulók)

az a család, ahol az egy főre jutó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének – 28.500,-Ft – 2,2-szeresét azaz 62.700,-Ft-ot.

Jelentkezni lehet személyesen a Budapest I. kerület a Budavári Önkormányzat Népjóléti Csoportján 2017. május 8. és 2017. május 19. napjáig, hétfőn 8-18 óra között, keddtől csütörtökig 8-16 óra, valamint pénteken 8-13 óra között.

A jelentkezési lap a Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ honlapján elérhető: www.budavarszk.hu

Jogosultság igazolása:

 • személyazonosító igazolvány,
 • lakcímkártya, (gyermeké is)
 • jövedelemigazolás,
 • TAJ kártya (gyermeké is)
 • hallgatói jogviszony igazolás 16 év felettiek vonatkozásában.

 1. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének I. Kerületi Csoportja esetében a rászorultság alapja a saját háztartásban nevelt három vagy több gyermek.

Jelentkezni lehet személyesen a Budapest I. kerület a Budavári Önkormányzat Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központban (1012 Budapest, Attila út 89.) 2017. május 8. és 2017. május 19. napjáig, hétfőtől csütörtökig 9-17 óra között, valamint pénteken 9-13 óra között.

Jelentkezési feltétel:

 • a jelentkezési nyomtatvány kitöltése , amely tartalmazza az I. kerületi lakóhelyet,
 • nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a szülő saját háztartásában neveli három vagy annál több 18 év alatti gyermekét, továbbá az Egyesület képviselőjének hiteles igazolását, hogy a jelentkező az Egyesület tagja
 • nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a szülő saját háztartásában neveli három vagy annál több 18 év feletti gyermekét, továbbá az Egyesület képviselőjének hiteles igazolását, hogy a jelentkező az Egyesület tagja, gyermek nappali tagozatos jogviszony igazolása.
 • személyazonosító igazolvány,
 • lakcímkártya, (gyermeké is)
 • születési anyakönyvi kivonat (új jelentkezők és újszülöttek esetében).
 • TAJ kártya (gyermeké is)

Ha bármi további kérdésük merülne fel a fentiekkel kapcsolatban, a Népjóléti Csoport munkatársai készséggel állnak a rendelkezésükre a 06-1-458-3051 telefonszámon.

Judák Barnabásné dr. Varga-Kovács Emese

aljegyző