keresés:  

Együttműködés az utánpótlásért

Puskás Ferenc halálának második évfordulóján, november 17-én írta alá dr. Nagy Gábor Tamás polgármester, Gundel Takács Gábor, a Tabáni Spartacus SKE Labdarúgó Utánpótlás Szakosztályának elnöke és Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke azt az partnerségi szándéknyilatkozatot, amelynek célja, hogy a labdarúgást kedvelő gyermekek, fiatalok megfelelő színvonalú felkészülésben részesülhessenek és játéklehetőséget kapjanak.

A testnevelés és sport az egyetemes emberi kultúra és a nemzeti kultúra része, a személyiség formálás és fejlesztés mással nem pótolható, alapvető eszköze. A Budavári Önkormányzat - lehetőségeihez mérten - mindent elkövet, hogy a kerület polgárai és a gyermekek minél szélesebb körben sportolási lehetőséghez juthassanak, és támogat minden olyan kezdeményezést, amely hozzájárul a lakosság, elsősorban a fiatalok egészségi állapotának megőrzéséhez, illetve javításához, továbbá a szabadidő értelmes eltöltéséhez.
Ennek szellemében írta alá dr. Nagy Gábor Tamás polgármester, Gundel Takács Gábor, a Tabáni Spartacus SKE Labdarúgó Utánpótlás Szakosztályának elnöke és Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke azt az partnerségi nyilatkozatot, amelynek célja, hogy a labdarúgást kedvelő gyermekek, fiatalok megfelelő színvonalú felkészülésben részesülhessenek és játéklehetőséget kapjanak.
A partnerségi nyilatkozat rögzíti, hogy a Budavári Önkormányzat sportszakmai partnere a Tabáni Spartacus SKE Labdarúgó Utánpótlás Szakosztály, amellyel közösen segítik elő a gyermekek sportolási lehetőségét, az egészséges életre való nevelést. .
Miután az Önkormányzat támogatja az Szakosztály működését és céljait, fontos számára az általa támogatott sportolók jövője. Ezért a Budavári Önkormányzat támogatja a Szakosztály olyan irányú törekvését, hogy a nála sportoló gyermekek és fiatalok jövőjéről való gondoskodás jegyében a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Kollégium, mint komoly anyagi - szellemi bázissal és szakmai felkészültséggel és kapcsolatokkal rendelkező sportakadémiával együttműködjön.
Az ünnepélyes aláírási ceremónián a résztvevők megemlékeztek a legendás hírű labdarúgóról, Budavár díszpolgáráról, Puskás Ferencről, vagy ahogyan egy ország nevezet, Puskás Öcsiről. Puskás Ferenc két éve, 2006. november 17-én hunyt el.

Kapcsolódó letöltések: