keresés:  

Építési Iroda

Építési Iroda központi e-mail címére üzenet küldés: epites@budavar.hu


I. Építési Iroda

Az Építési Iroda a kerület építésügyi hatósági ügyintézését végzi a jegyzőtől átruházott jogkörben. Feladatkörébe tartozik a bontási, építési, fennmaradási és használatbavételi engedélyezés, hatósági bizonyítványok kiállítása, illetve egyéb építésügyi szakhatósági feladatok.

Irodavezető: Szeleczky Szilvia 316. szoba Tel.: 458-3027

Építésügyi hatósági feladatok:

1. Építési engedélyezés
2. Összevont eljárás
3. Bontási engedélyezési és bejelentési eljárás
4. Használatbavételi engedélyezési és bejelentési eljárás
5. Fennmaradási engedélyezési eljárás

Az engedélykérelmeket az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszeren (ÉTDR-en) kell előterjeszteni, mely személyes ügyfélkapus elérhetőséggel, vagy Ügyfélszolgálati segítséggel érhető el.

Az építésügyi hatósági feladatokat az Iroda munkatársai a kerület területi felosztása szerint végzik. Az illetékes ügyintéző az utcajegyzék ('utcajegyzék') alapján is beazonosítható.

Ügyintézők területi felosztás szerint:

- Szeleczky Szilvia 316. szoba tel.: 458-3027; e-mail: szeleczky_sz@budavar.hu
- Nagy Enikő 315. szoba tel.: 458-3069; e-mail: nagy.eniko@budavar.hu
- Bajor Béla 315. szoba, tel.: 458-3070 e-mail: bajor@budavar.hu

Az eljárási szabályok összetettsége, bonyolultsága, valamint az ügyek sokszínűsége miatt javasoljuk, hogy építési szándék esetén, még a kérelem benyújtása előtt keressék fel az Építési Irodát. (Az esetleges várakozási idő csökkentése érdekében előzetesen egyeztetett időpontban.) Az eljárássokkal kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolására készséggel állnak az Iroda munkatársai a rendelkezésükre.


További információk>>Magasépítési ügyintézők területi elosztása